jueves, 22 de octubre de 2015

Projecte amb codis QR a infantil

La nostra proposta és treballar la natura, per això ens hem endinsat en analitzar la nostra flora més propera. Aquesta activitat la realitzarem amb infants de 3 anys. El nostre projecte consisteix a fer que els nens puguin explorar i experimentar amb el seu entorn més proper a través d’ activitats interactives per tal d’aportar als infants nous coneixements. El nostre objectiu per treballar aquest projecte és múltiple, ja que pretenem que els infants adquireixin els coneixements de forma autònoma, es familiaritzin amb les noves tecnologies, siguin els seus propis creadors, coneguin la fauna del seu entorn i duguin a terme un aprenentatge de forma significativa.

Com ho farem?
Primer de tot presentarem a l’ aula la unitat sobre els tipus d’ arbres que trobem a Catalunya. Després realitzaríem sessions a classe mirant fotografies, posant en comú quins arbres coneixem, quins hem vist, quins ens agraden més, faríem un mural amb els nostres dibuixos sobre l’arbre que més ens agrada... Tot seguit per enriquir-nos més sobre els arbres proposaríem realitzar una excursió al Parc de Torreblanca, situat en els termes municipals de Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí. Hem escollit aquest parc perquè consta d'una gran diversitat vegetal i una fauna de gran bellesa.
Però abans d'anar-hi els nens/es hauran de ser els seus propis creadors de l’itinerari que hem de seguir per fer l’excursió. Per fer-ho possible necessitarem una PDI, a través d’aquesta crearem un mapa a partir de Google Maps on ells de manera autònoma posaran els punts on hem de parar durant la nostra excursió. Cada punt farà referència a un tipus d’arbre o planta de les que hi ha al parc. Un cop tinguem el nostre itinerari muntat només ens quedarà anar-hi al parc, però abans els professors hauran deixat uns codis QR a cada punt on hem de parar de la ruta aquests codis contindran informació i activitats. La intenció de realitzar aquesta excursió a un parc és que a partir del descobriment els infants interioritzin els coneixements a través de l’exploració i les seves pròpies vivències.

SIMULACIÓ DE L´ITINERARI:

COMENTARIS:
El fet d´escollir aquest parc és perquè s´adequava als nostres objectius marcats. Per una altra banda, deixar realitzar a ells mateixos el seu propi itinerari ens va semblar una idea molt oportuna i favorable per treballar diversos camps com: la responsabilitat, l´orientació en l´espai, familiaritzar-se amb les noves tecnologies, ser autònoms, prendre decisions i treballar la motricitat fina. A més a més a l’afegir els codis QR fèiem que fos una forma d´aprendre més creativa, dinàmica i interactiva.

QUÈ SÓN ELS CODIS QR:


Molts de vosaltres us preguntareu que són aquests codis. Doncs, són una tecnologia útil i molt senzilla per incorporar a l'ensenyament. Consisteix en un sistema de codificació bidimensional que permet codificar la informació a través duna matriu de punts negres amb un fons blanc. El seu funcionament és similar al dun codi de barres. Les idees per aplicar-los són infinites, i nosaltres l’utilitzaríem per complementar la informació de l'entorn físic mitjançant codis que enllacen amb continguts online (realitat augmentada). Són codis generats mitjançant una aplicació generalment en línia, i nosaltres posteriorment els imprimirien en adhesius o paper que distribuiríem en els punts estratègics de litinerari per poder llegir-los des d'un mòbil amb un descodificador o escàner.


ELS NOSTRES CODIS QR:

Autor: Mario Carvajal


Palmeres:

Les palmeres són unes plantes molt altes amb les fulles molt grans i llargues de color verd, no té cap branca però, el seu tronc és molt gruixut i rugós. Algunes palmeres tenen fruits, com per exemple un coco.
 

Pins:
Autor: Sarangib. Licencia: CC0 Public Domain / Preguntas Frecuentes
Els pins són arbres molt alts amb fulles amb forma d’agulla, rígides i de color verd fosc. El seu tronc és aspra i escamós i seva copa té forma de piràmide d’on surten moltes branques.
El fruit dels pins són les pinyes.
Arbre de fulla caduca:

Autor: viktorwe Licencia: CC0 Public Domain / Preguntas Frecuentes.
Són arbres que perden les seves fulles depenent de l’estació de l’any en que ens trobem. Poden haver de molts tipus.


Arbre de fulla perenne:
Autor:edgarpolyart0. License: CC0 Public Domain / FAQ
Són arbres que mantenen les seves fulles durant tot l’any. En cap moment l’arbre es troba nu, sino que les seves fulles es van renovant de mica en mica. Poden haver de molts tipus.
 
Arbust:
Autor: Sten Porse, Licencia: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
L’arbust és una planta llenyosa  i normalment té troncs múltiples.Tenen normalment un fullatge exuberant i les seves fulles són en general grans i verds amb formes variades, com rodones, de cor i rectangulars.







BIBLIOGRAFIA:

Imagen 1: Autor: Hackerfiscalia.Date: 30 November 2012.This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Royo Vallés,D.(19 febrer 2015)http://www.recercaenaccio.cat/pregunta/que-son-els-codis-qr/ Data de consulta 22/10/2015



Licencia de Creative Commons
Projecte amb codis QR a infantil by Rebeca Lorente is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional License.
Creado a partir de la obra en http://alfabetitzaciodigital25.blogspot.com.es/2015/10/projecte-amb-codis-qr-infantil.html.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 

Sample text

Sample Text

Sample Text

 
Blogger Templates